sâmbătă, 22 martie 2008

Ce faci Putine!!!!!!!!!! O sa ii omori pe toti?

Un jurnalist de la televiziunea de stat rusească, adica omoalaga TVR-ului in Rusia, a fost găsit ieri-dimineaţă mort în propriul său apartament. Cu doar câteva zile înainte de a fi ucis, jurnalistul a scris pe blogul său că un cotidian din Daghestan i-a interzis publicarea unui material. Începând cu anul 2000, de când Putin a devenit preşedintele Rusiei, peste 12 jurnalişti au fost ucişi la Moscova, fiind victime ale ucigaşilor-plătiţi. Majoritatea scriau despre corupţia din Rusia sau despre crimele ruseşti din Cecenia.
Ilias Shurpaiev a fost găsit mort de catre pompieri. Corpul său prezenta mai multe urme de înjunghiere, iar n jurul gatului a fost gasita o curea. "Cel mai probabil, apartamentul a fost incendiat după uciderea jurnalistului", a anunţat Larisa Krimova, purtător de cuvânt al Canal Unu. Televiziunea de stat Vesti – 24 susţine, citând-o pe una dintre portăresele de la blocul unde locuia Shurpaiev, că acesta a sunat vineri dimineaţă pentru a-i cere să deschidă uşa blocului, pentru ca doi bărbaţi tineri să poată intra.
Motivaţie

Evident ca anchetatorii nu or sa recunoasca vreodata care este motivul real pentru care tanarul jurnalist rus a fost asasinat in apartamentul sau. Departamentul de Investi­gaţii al procurorului general, ce anchetează crima, susţine că uciderea lui Shurpaiev nu se datorează de fapt, activităţii acestuia de jurnalist. Directorul Canal Unu a anunţat în schimb că postul de televiziune va monitoriza îndeaproape investigaţia. Cu toate acestea, probabil ca la sfarsitul investigatiilor se va "dezvalui" ca acesta crima a fost comisa ori in scop de jaf ori de catre un barbat gelos pe faptul ca acesta ii furase iubita. In niciun caz nu se va confirma influenta politica.
„Sunt un disident"
„Acum sunt un disident", este titlul ultimului mate­rial scris de jurnalistul rus pe propriul său blog, după ce patronii unui cotidian din Daghestan îi refuzaseră publicarea unui material. Shurpaiev, în vârstă de 32 de ani, era originar din provincia Daghestan, preponderent musulmană.

Niciun comentariu: