marți, 25 martie 2008

Bucuresti-Provincie

Cum vad bucurestenii prvincialii?
- niste tarani nespalati care nu stiu sa se poarte si sa vorbeasca "corect".
-Provincialii sunt recunoscuti usor dupa pronuntie, in functie de zona de unde vin...
- niste oameni care fac orice sa se afirme..inclusiv sa munceasca peste program sau pe bani putini. De altfel, majoritatea provincialilor chiar asta gasesc in Bucuresti: oase rupte pe bani putini care, evident ca nu i-ar fi putut castiga la ei acasa, dar nici aici nu pot sa traiasca decent....
- cei mai multi dintre ei cunosc foarte bine repertoriul lui Gutza, Vijelie sau Minune, dar recunosc imediat vocea Mariei Ciobanu, a lui Dolanescu, Furdui-Iancu sau Vicoveanca, fara sa le fie rusine ca asculta si altceva decat hause, sau alte zbanganeli de creier.
- cand vin in Bucuresti, provincialii privesc la edificiile istorice ca la icoane, iar cand vad aterizand sau decoland avioane exclama " mama ce mare e!".
-Provincialii intra in supermarcheturi mai mult sa le vada cum arata in interior si sa se plimbe cu carutzu printre rafturi.
- cand vad un actor cunoscut, un sportiv sau un cantaret provincialii cer autografe pentru tot neamul si multi se pozeaza cu ei...

Cum ii vad provincialii pe bucuresteni?
- niste ingamfati care vorbesc "din gat" pentru a parea mai interesanti.
-In fata unui provincial, bucuresteanul se da mult mai destept decat este de fapt si afiseaza un aer superior.
- niciun bucurestean nu recunoaste ca asculta manele sau populara, iar cand este prins in flagrant da vina pe faptul ca a fost beat si oricum nu mai stia ce face.
-rock-ul este pentru majoritatea bucurestenilor doar o metoda de a parea cult sau cool, iar hainele pe care le poarte nu sunt de cele mai multe ori cele care le vin bine, dar pentru ca sunt in Capitala, e mishto sa se imbrace nashpa.
-bucurestenii injura, fumeaza pe strada, se impusca, se taie cu sabiile, etc, pe cand in provincie fac asta doar tiganii.
-bucurestenii umplu cosurile si carucioarele la supermarcheturi doar pentru a parea ca "au cu ce", chiar daca cea mai mare parte din ceea ce au cumparat nu le este de niciun folos.
-bucurestenii merg la teatru sau la opera doar pentru ca asha se poarta, chiar daca in timpul piesei sau ariei, majoritatea adorm sau se joaca pe telefoane.
-daca intalnesc pe strada vreo vedeta, nu o baga in seama de culi ce sunt, ca sa dea impresia ca sunt obisnuiti printre "stele", dar li se scrug ochii dupa ele si acasa se luada cu "bai am vazut azi pe cutare vedeta, s-a uitat dupa mine"...

Sfaturi pentru cele doua tabere:
-Istoria, geografia, limba si cultura poporului roman, nu tin de fizte si nici de statutul fiecaruia, chiar daca este bucurestean sau provincial.
-Nu conteaza de unde esti daca vrei sa te afirmi, o sa te afirmi cu siguranta.
-Metallica nu se asculta la o bere cu colegii, rockul in general este ascultat de ingineri si studentii de la Politehnica, in timp ce deseneaza piese de motoare, cu o votca in fata, stiu ei de ce...
-Nu vei fi mai puternic si nici mai interesant daca ameninti, injuri sau te bati pe strada. Niciodata un huligan nu o sa fie apreciat nici macar in grupul lui de prieteni.
Traditia populara este a noastra si trebuie sa o respectam, chiar daca nu suntem de acord cu ea....

Niciun comentariu: