joi, 14 februarie 2008

Rusnacul nu se lasa


Vladimir Putin nu vrea sa fie pace in lume... Mai mult liderul de la Kremlin si-a tras un submarin nuclear super performant, care ii inroseste de invidie chiar si pe americani.

Pana si concurentele la titlul de MIss World sustin va vor "sa fie pace in lume..." , numai Vladimir Putin nu vrea. Presedintele Rusiei a declarat, în ultima sa conferinta de presa anuala de la Kremlin, ca tara lui trebuie să fabrice mai multe submarine şi nave de război.
"Avem un proiect de consolidare a forţelor armate şi a marinei de război. Nu cred că este cel mai bine, dimpotrivă, consider că trebuie accelerat ritmul de construire de noi submarine, nave de suprafaţă şi alte mijloace de luptă pe mare", a precizat Putin.
Preşedintele a dat asigurări că Rusia va finaliza programul de fabricare de noi submarine nucleare strategice lansatoare de rachete Aleksandr Nevski şi Vladimir Monomah, în cadrul noului proiect Borei.
Submarinul nuclear "Iuri Dolgoruki", primul exemplar dintr-o serie de submersibile de ultimă generaţie, a fost inaugurat marţi. Acesta este "supersilentios" si va fi dotat cu rachete balistice Bulava-M, care au o raza de actiune de 8.000 de kilometri. Nava a fost mutata la loc uscat in incinta bazei secrete de la Severodvinsk, inima flotei nordice de submarine a Federatiei Ruse.
Construirea submarinului Dolgoruki, primul exemplar din clasa Borei (Vant Arctic), a durat 12 ani.

Niciun comentariu: