luni, 12 ianuarie 2009

Ministrul de Interne "pacalit" de Vulpe

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a ramas fara sprijinul politic al partidului, dupa ce l-a numit pe Virgil Ardelean la conducerea DGIPI. Pana la numirea unui nou ministru, vicepremierul Dan Nica va fi numit interimar.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, luni, 12 ianuarie, ca ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a incalcat deliberat mecanismul de numire in functii si ar putea fi exclus din partid.

"Domnul Oprea a actionat unilateral si in afara disciplinei de partid si a protocolului coalitiei. Tinand cont de sensibilitatea acestui portofoliu, decizia de retragere a sprijinului politic a fost adoptata cu o larga majoritate, fiind doar doua abtineri.

Tinand cont de gravitatea gestului lui Gabriel Oprea, Biroul Permanent a avansat propunerea de a-l exclude pe acesta din PSD. Sunt decizii importante, severe, dar credem ca trebuie respectat protocolul", a spus Geoana.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anuntat, vineri, dupa sedinta de Guvern, numirea a patru secretari de stat in MAI, precum si a lui Virgil Ardelean la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a ministerului, cu rang de secretar de stat.

Sambata, la videoconferinta cu prefectii, Oprea a spus ca numirea secretarilor de stat s-a facut pe criterii politice, dar tinandu-se cont de profesionalism si ca profesionalismul lui Ardelean nu a fost pus niciodata la indoiala.

sursa ziare.ro

2 comentarii:

sebastian dan spunea...

nu cred ca ar trebui sa mire pe nimeni povestea asta. părerea mea gasiti pe

http://sebastiandan.blogspot.com/2009/01/reuete-bsescu-s-rup-i-psd-ul.html

sebastian dan spunea...

nu cred ca ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni. părera mea o gasiti aici

http://sebastiandan.blogspot.com/2009/01/reuete-bsescu-s-rup-i-psd-ul.html