joi, 18 decembrie 2008

Si copiii bolnavi de cancer il asteapta pe Mos Craciun

Credeti ca daca le-am da fiecare cate o secunda din viata nostra, acesti copii ar putea trai?


...Sunt prea mici pentru a şti cât de gravă e boala de care suferă. Institutul Oncologic Fundeni a devenit pentru ei a doua casă, una cu oameni îmbrăcaţi în alb, copii bolnavi şi părinţi trişti.

Plâng atunci când sunt chemaţi la cabinetul de tratament pentru a li se administra o perfuzie. Le e frică de injecţii şi, oricât de frumos le-ar vorbi medicii, gândul că vine timpul să fie din nou înţepaţi îi sperie.

Diagnosticul e dur, iar părinţii îl pronunţă cu lacrimi în ochi şi glasul stins: „cancer”. După tratamentul de dimineaţă, cei mai mici se refugiază în sala de joacă pe care ei o numesc „Grădi”, prescurtarea grădiniţei de la care au fost smulşi de boală.

Unii dintre ei mai au doar câteva zile de trăit. Nu ştiu acest lucru. Poate nici nu mai apucă Sărbătorile şi totuşi îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Alţii au trecut prin mai multe operaţii, dar vor fi recuperaţi. Aproximativ 80% din copiii bolnavi de cancer trăiesc la limita subzistenţei. O parte din părinţii acestora îşi aduc la spital şi copiii sănătoşi pentru că nu au cu cine să îi lase acasă...

sursa http://www.adevarul.ro/articole/draga-mos-craciun-eu-cred-in-minuni.html