joi, 20 august 2009

Atleta sud-africană Castor Semenya, suspectată că ar fi bărbat!







Potrivit AFP, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a solicitat forului de profil din Africa de Sud informaţii despre atleta Caster Semenya, câştigătoarea probei de 800 de metri din cadrul CM, care este suspectată că ar fi hermafrodită.

Proaspăta campioană mondială în proba de 800 de metri plat, a fost solicitată să efectueze un test prin care să se stabilească sexul ei, conform forului de atletism mondial. IAAF a confirmat că a cerut testul în urmă cu trei săptămâni, de teamă că Semenya nu poate concura în probele feminine. Tânăra şi-a lăsat rivalele mult în spate, după ultima turnantă, şi a terminat cursa într-un minut şi 55,45 secunde, învingând-o pe campioana en-titre Janeth Jepkosgei cu incredibil avans de 2,45 secunde, în timp ce britanica Jennfier Meadows a cucerit bronzul.

Nick Davies, purtătorul de cuvânt al IAAF, a declarat însă că rezultatele testelor "extrem de complexe şi dificile" nu vor fi gata decât peste câteva săptămâni. Federaţia din Africa de Sud susţine în acest timp că este "foarte sigură" că atleta de 18 ani este femeie. "Nu am fi înscris-o în competiţie dacă aveam dubii", se arată într-un comunicat de presă.

Un grup de doctori, printre care un endocrinolog, un ginecolog, un expert în medicină internă şi un psiholog, a început procedura de testare, dar nu se ştie când rezultatele vor fi gata.

Niciun comentariu: