vineri, 10 august 2012

Haideţi să creăm ceva, s-avem ce abandona...

Fiecare isi doreste, la un moment dat, sa aiba mai mult. Unii isi permit, altii nu. Cei care nu, vor sa fie in lumea buna si fac tot posibilul sa pastreze aparentele...

Sa luam exemplul unei femei care vrea multe bijuterii si haine scumpe. Nu are bani, asa ca foloseste cartea de credit.
Peste un timp trebuie sa acopere imprumutul. Nu are de unde sa dea inapoi suma respectiva, dar nu vrea ca banca sa-i ia bunurile valoroase.
Asa ca decide ea, de buna voie, sa scape de ele. Nu o duce prea mult capul, asa ca isi vinde bijuteriile si hainele noi, de firma, pe care nici nu apucase sa le poarte.
Nu mai ia pe ele pretul pe care l-a platit. Cu o parte din bani achita o putin din datorie. Cu cealalata parte isi cumpara ceva mai ieftin, ca de, nu poate sa ramana dezbracata.
Hainele ieftine o fac sa arate ieftin, iar bijuteriile de tinichea ii stirbesc din personalitate, chiar daca stralucesc in soare.
Mai mult, aceste bijuterii nu pot fi purtate prea mult timp deoarece oxideaza si arata urat. Asa ca trebuie sa-si ia altele sau sa renunte la cochetarie.
In scurt timp a ajuns sa arate ca o casnica a carei singura bucurie a ramasa telenovela. Nu mai poate iesi in lume, in inalta societate. Se multumeste sa aiba niste pertenere de barfa, care sunt fericite ca biata de ea a ajuns ca si ele...

Niciun comentariu: