sâmbătă, 21 iulie 2007

Bucurestiul gol-sambata 21 iulie


E un miracol! Nu imi vine sa cred ca cel mai aglomerat oras din tara e pustiu. Nici macar o masina, un om, un caine ... nici macar o musca. Bucurestiul a incremenit.... Adica Bucurestiul pe care il stim cu totii... Capitala Romaniei... in care nu ai loc sa arunci un ac, este gol, pustiu. A, ca mai trece cate o ambulanta sau cate un echipaj de la descarcerare urmat de una, doua sau mai multe autospeciale de la pompieri si o masina de politie, e alteva. Ca de accidentele, sinuciderile, crimele si alte distractii din astea nu se programeaza. Cum ii vine omului sa se omoare, hop! se arunca de pe la vreun etaj. Uite-asa, sa dea la altii de munca. Dar nu despre asta e vorba.
De cateva zile murim de cald. La propriu. Adica mor oamenii pe strada de atata caldura. Cad ca mustele. Mai ales batranii, care, spun ei, ies din case sa se mai racoreasca. Parca afara e mai bine. Unii cica, sa nu moara in strada se urca in autobuze si tramvaie ca "sunt mai protejati"... si lesina acolo. Oameni fara minte. Cred ca de la canicula li se trage.
Azi, o bunicuta, sa nu-i zic alcumva si sa o jignesc, "cum face tineretul asta din ziua de azi, fara nicio rusine", mergea, in arsita cea mai mare, adica pe la pranz, sa isi cumpere "medicamente maica". Pai mamaie!!!!!...nu mai ajungi la farmacie.... Ce sa le faci.... Ca doar astia de la ambulanta se plictisesc, fara activitate intensa.
Cum va ziceam suntem in plina luna a lui "Cuptor", adica ce spun eu, a lui "Crematoriu". Cadavru, necadavru, stai si arzi 'in flacari", cum canta aia mica, rusoaica... Dar faza e ca vine ministrul de Interne tantos la televizor si ne mai da o veste, noua alora care nu putem iesi din casa de cald: ca cica mai stam vreo noua, zece zile asa la prajit. Si..."Daca o sa fie cod rosu...." ei sunt pregatiti. Asa ca sperante de mai bine nu sunt, ca domn' ministru, doar nu era sa ne "agite" ca o sa ne ducem cu totii...
In fine sa trecem la Bucuresti... care ziceam ca e pustiu. La ora cand dau din taste la caldura calculatorului, adica la 21.30, pe strada nu trece nicio masina. Va vine sa credeti? Nu este niciun om pe strada, iar vecinul meu nu mai da muzica la maxim in masina ca sa aud eu de la etajul opt. Da' e pustiu rau de tot, nici macar tramvaiele nu mai trec. Off, cred ca si eu m-am defectat de la caldura. Va mai povestesc si maine........daca mai apuc.

Un comentariu:

mircea spunea...

felicitari!!!
pozele sunt foarte frumoase, este un peisaj desprins parca din povesti...nu-mi vine sa cred ca este Romania in care traim.
inca o data felicitari!