luni, 25 noiembrie 2013

Elena Udrea, pe Facebook: Ponta a introdus GOLĂNEALA în lupta politică

Deputatul PDL, Elena Udrea, l-a atacat dur, pe Facebook, pe Victor Ponta. Ea a spus despre premier că seamănă cu Vadim Tudor și că a introdus ”golăneala” în lupta politică.  Mai mult, Elena Udrea spune despre Ponta că ”minte fără să clipească” și că și-a adus alături de el, la Guvern, băieți de cartier, iuți la mânie. Totodată, deputatul PDL îi transmite lui Ponta că purtătorul său de cuvânt trebuie demis imediat.
Elena Udrea foto facebook


”Opriţi golăneala Puterii!
De ceva timp, tot încerc să dau o definiţie tipului de comportament pe care l-a inovat pe scena politică Victor Ponta. Mi-am dat seama că a devenit băiatul care l-a luat pe „ba tu” în braţe, fără argumente, minţind fără să clipească şi contrazicându-i pe absolut toţi oamenii din această ţară care se întâmplă să nu fie de acord cu el. Totul vine din vanitatea şi superficialitatea cu care tratează comunicarea publică, împrumutând, practic, din apucăturile lui Corneliu Vadim Tudor.

Dacă îi spui că minte, el spune „ba tu minţi”. Dacă arăţi că nu înţelege nici acum nimic din economie, după un an şi jumătate de prim-ministeriat, el îţi răspunde „ba tu nu o înţelegi”. Dacă tu îi spui că face de ruşine România în Europa şi în lume, el îţi replică „ba tu o faci de ruşine”. Dacă îi atragi atenţia că a crescut şomajul, îţi spune că minţi, chiar dacă-i prezinţi datele INS. Dacă îl acuzi că a distrus Oltchimul, îţi răspunde candid „ba tu şi PDL-iştii”. Dacă îi semnalezi că privatizarea CFR Marfă a fost un dezastru, se înfoaie şi spune că „nu eu, Băsescu e de vină”. Dacă îi atragi atenţia că profesorii, doctorii şi studenţii sunt în stradă cerând să-şi respecte promisiunile electorale, el ţipă cât îl ţin plămânii „ba tu eşti de vină pentru situaţia creată”. La el, albul este negru şi negrul este alb, în funcţie de interesele de moment pe care le are. Cum să reacţionezi la aşa ceva?

Victor Ponta a învăţat o lecţie: nu contează ce spui, important este să ţipi mai tare decât adversarul tău. Nu contează ce acuzaţii îţi sunt aduse, ce probe în sprijinul lor, nu contează ce spun oamenii, important este să le poţi acoperi pe toate acestea. Şi cum se poate face asta mai uşor? Aruncând cu jigniri şi minciuni în stânga şi-n dreapta, coborând nivelul dezbaterii publice din România în zona de rigolă. Din cauza lui, astăzi este ceva normal să minţi, să acuzi ştiind că nu este nimic adevărat, să arunci cu noroi în ceilalţi ca să nu se vadă cât eşti tu de murdar.

Cu cât gesturile sunt mai şocante şi vin în contradicţie cu realitatea flagrantă, cu atât ţintele sunt mai sigur atinse, iar strategia este mai de succes. Iar obiectivele sunt aceleaşi mereu în cazul celui care a brevetat acest tip de comportament public în politică, Victor Ponta: să îşi ascundă complexele, incompetenţa, slăbiciunea şi neputinţa.
Îmi pare rău să o spun, pentru că suntem apropiaţi ca vârstă şi am crezut mereu că generaţia noastră va aduce o evoluţie în bine a modului în care se duce dezbaterea publică în România, dar Victor Ponta a introdus golăneala în lupta politică. Şi-a adus alături de el, în Guvern şi-n partid, o mână de tineri băieţi de cartier care sunt foarte iuţi la mânie. 


Nu se deosebesc cu mult de pistolarul din Militari care a atacat sâmbătă trei oameni: li s-a pus pata pe tine, te-au luat la ochi. Pentru ei, singura lege care contează este cea a străzii. Aşa se guvernează în România lui Victor Ponta. Curând, oamenii decenţi nu vor mai îndrăzni să zică nimic la adresa lor, pentru că se vor jena să fie puşi în situaţia de a fi atacaţi de aceşti golani cocoţaţi în funcţii înalte în stat. Şi atunci vom sta cu toţii în casă, cu uşile incuiate, uitându-ne pe după perdele cum gaşca lui Ponta face ce vrea din această ţară.

Dacă Victor Ponta vrea să încerce să contrazică această realitate, măcar de ochii lumii, trebuie să îşi dea afară pe loc purtătorul de cuvânt. Eu i-am spus asta încă de vineri, dinaintea atacului imund şi josnic la adresa Preşedintelui. I-am atras atenţia că nu se poate merge până într-atât de jos încât să spui orice, mai ales când prezinţi poziţia oficială a Guvernului României. Ce vor fi spunând cancelariile occidentale citind textele cu adevărat inconştiente ale unui personaj care provine din structura de cadre a lui Felix, dar care a devenit purtătorul de vorbe al Premierului român?”

Niciun comentariu: