sâmbătă, 7 decembrie 2013

Cum s-au distrat personalitățile din România de Sfântul Nicolae

Oprescu a aprins beculețele în București. Elena Udrea a mers la cumpărături împreună cu două fetițe, într-un mall din București. Elena Băsescu a rămas în așteptarea lui Moș Nicolae, iar Daciana Sârbu a mers în vizită la un spital pentru copii.

Politicienii au ales ca de Sfântul Nicolae să-și aducă un plus de imagine, atât de necesară pentru anul care urmează. Astfel că, au făcut tot ce le-a stat în putere să apară în public în ipostaze aducătoare de amintiri pozitive în mintea românilor. Și pentru a fi și mai convingători, au făcut poze și le-au postat pe conturile de Facebook.
Elena Udrea a mers într-un mall din București.
Foto FB Elena Udrea
”Ziua de Moş Nicolae mi-o petrec aproape de fiecară dată fiind alături de copii, încercând să-i bucur cât mai mult. Anul acesta n-a fost o excepţie. Aşa se face că am mers la mall cu două domnişorele foarte elegante şi drăgălaşe: una dintre finuţele mele şi fetiţa unor foarte buni prieteni.
Aşa cum se poate vedea şi din poze, a fost o zi cu alegeri grele 
Dar asta pentru că şi paleta de opţiuni a fost extrem de variată. Din fericire însă, mă ştiau doamnele vânzătoare şi au fost foarte atente – doar mai fusesem în urmă cu câteva zile în acelaşi magazin cu alţi câţiva copii drăgălaşi pe care i-am botezat şi de care am grijă.
Îmi doresc ca toţi să fi avut parte de o zi cel puţin la fel de frumoasă ca a mea şi sper sincer că toţi copiii din România au primit astăzi un lucru cât de mic de la Moş Nicolae”, a scris Udrea pe pagina de Facebook.
Elena Băsescu a postat, încă de dimineață o fotografie cu cele trei ghete, ale ei, Sofiei și ale lui Bogdan, pregătite pentru cadouri. Încă nu știm ce le-a adus Moș Nicolae, pentru că EBa nu și-a mai actualizat starea și a rămas tot ..în așteptarea moșului.
Foto FB EBa


Sfântul #Nicolae, protectorul copiilor, aduce în fiecare an zâmbete pe feţele celor mici. Sper că aţi găsit cadouri frumoase în ghetuţe  La mulţi ani, plini de împliniri, tuturor celor care astăzi îşi serbează ziua de nume! 
În aşteptarea lui Moş Nicolae
”, scrie Elena Băsescu pe pagina de Facebook.

Nici președintele Traian Băsescu nu ne-a arătat ce i-a adus Moș Nicole. șeful statului s-a mulțumit să posteze o urare pe rețeaua de socializare:
„Sunt bucuros să adresez gândurile mele cele mai calde însoțite de urări de sănătate și împliniri alături de cei dragi tuturor celor care astăzi, cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae, își aniversează ziua onomastică. 
Această sărbătoare închinată unuia dintre cei mai îndrăgiţi sfinți ai Bisericii Creștine este, și pentru poporul român, o tradiție veche, în care se oglindesc ospitalitatea sa și bucuria de a dărui celor din jur. Îmi doresc să avem împreună puterea de a prețui aceste valori pe care le regăsim în viaţa şi în activitatea Sfântului Nicolae şi care ar trebui să ne definească în relaţia cu cei care au nevoie de înțelegerea și de solidaritatea noastră.
La mulţi ani!” 
Traian Băsescu


Fostul premier al României, Adrian Năstase și-a făcut cadou o excurie la Viena (Austria), unde a vizitat o biserică ortodoxă.
”Astazi am vizitat, dupa multi ani, Biserica ortodoxa romana din Viena. Biserica este pastorita de preotul Nicolae Dura, stabilit la Viena de peste douazeci de ani. Biserica a fost realizata printr-un parteneriat sui-generis intre comunitatea …”, scrie A. Năstase pe contul de Facebook.

Nu știm ce cadou a primit actualul premier, Victor Ponta, pentru că nu a dezvăluit nimic pe Facebook. Știm însă că soția sa, Daciana Sârbu, a fost cu ministrul Tineretului și Sportului, Nicu Bănicioiu, la Spitalul de copi, Marie Curie.

Foto Facebook Daciana Sarbu
Sorin Oprescu, primarul Capitalei a sărbătorit ziua Sfântului Nicolae în Piața Universității. Vineri seara a aprins toate cele aproape trei milioane de beculețe care împodobesc Bucureștiul pe un traseu de 23 de kilometri.
Foto Fb Sorin Oprescu

Și Familia Regală a României a sărbătorit. Principele Nicolae a vizitat comuna Cuza Vodă din Călărași.
”Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, am ales să vizitez comuna Cuza Voda din județul Călărași.
Foto pagina de Facebook a Principelui Nicolae

Aici am cunoscut o comunitate care păstrează vii traditțile și dragostea pentru pământurile natale în pofida vicisitudinilor vremurilor. În colaborare cu Editura Curtea Veche am oferit cărti din colecția "Cărțile Copilariei" celor aproape 300 de copii prezenți astăzi aici, în dezvoltarea cărora aceste cărti pot face o reală schimbare. Sunt bucuros că i-am cunoscut și că am putut face un prim pas către dezvoltarea lor. 
La multi ani!”,  a scris Principele Nicolae pe pagina sa de Facebook.
 Valeriu Zgonea, șeful Senatului s-a mulțumit doar să-și schimbe coperta la profilul de Facbook cu o poză în care sunt două ghetuțe roșii, goale. ”Sincere urări de sănătate, bucurie şi împliniri tuturor celor care astăzi, cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae, îşi serbează onomastica. La Mulţi Ani!”, a scris Zgonea pe pagina de Facebook.
Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase a făcut doar o urare celor care și-au sărbătorit numele și le-a transmis un fând bun pe Facebook, În rest, a mers pe la diverse emisiuni. ”Un gând bun se îndreaptǎ cǎtre toţi cei care poartǎ numele Sfântului Nicolae. Sǎ fiţi ocrotiţi şi sǎnǎtoşi. La mulţi ani!”, scrie Anastase pe Pagina de Facebook.

Și Crin Antonescu, președintele PNL și copreședinte al USL a ținut doar să-i felicite pe cei care poartă numele Sfântului Nicolae. ”Le urez celor care își sărbătoresc numele de Sfântul Nicolae, multă sănătate, fericire alături de cei dragi și liniște sufletească. Totodată, îmi doresc ca Moș Nicolae să aducă bucurii tuturor copiilor! La mulți ani!”. Alte informații despre un eventual cadou primit de la prieteni, familie, colegi, deghizați în Moș Nicolae, nu a mai dezvăluit.
Răzvan Ungureanu, președintele formațiunii politice Forța Civică, fost premier al României, a ținut să le ureze și el ”nicolailor” un ”La mulți ani!”, între doua interviuri televizate. 
”În această zi sfântă, fie ca binecuvântarea Sfântului Ierarh Nicolae - ocrotitorul copiilor și făcător de minuni - să coboare în viețile și familiile voastre, să vă călăuzească cu înțelepciune și bunătate și să vă lumineze în toate hotărârile și încercările care vi se vor așterne în față în anul care vine.
La mulți ani celor care își serbează astăzi onomastica! Să vă bucurați de zile senine și fericite, cu sănătate, împliniri, liniște în suflet și înconjurați de cei dragi!”, a scris Ungureanu pe pagina de Facebook.

Niciun comentariu: