miercuri, 12 iunie 2013

Sabia folosita de o bucuresteanca, in anul 2010, pentru a-si ucide sotul a fost dusa la Muzeul National de Istorie. Unde sunt ciocanul si perna folosite la aceeasi crima?

Politia Capitalei a predat Muzeului National de Istorie a Romaniei o sabie otomana, din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, denumita “ŞIMŞIR”. Aceasta arma a fost folosita intr-un caz de omor calificat comis la 12 septembrie 2010. Atunci, o femeie a incercat sa-i crute suferinta sotului ei bolnav si l-a lovit cu sabia in cap...

         De fapt, femeia a incercat sa-si asasineze sotul prin mai multe metode. Prima data l-a lovit cu un ciocan, dar cand a vazut ca sotul traia, a folosit o sabie gasita in apartament. Nici asta nu i-a adus sfarsitul barbatului. In cele din urma, femeia a reusit sa-si ucida sotul sufocandu-l cu o perna.

Istoricii spun ca sabia a apartinut unui ofiter otoman care a luptat în Războiul de Independenţă din anul 1877 şi a fost capturată de o rudă a acesteia, participant în război, care a păstrat-o în familie.  

După un proces care nu a durat foarte mult, deoarece şi-a recunoscut fapta şi în faţa instanţei, femeia a fost condamnată la 15 ani de închisoare. Aceasta se află acum la Penitenciarul Târgşor unde îşi ispăşeşte pedeapsa. "Când a dat sentinţa definitivă, instanţa a cerut ca armele care s-au folosit la crimă să fie distruse. Nouă însă ne povestise femeia că sabia o are moştenire de la străbunicul ei care o primise trofeu de la un ofiţer turc. Aşadar, am sunat la Muzeul Naţional de Istorie, iar cei de aici după expertiză au confirmat că arma are valoare istorică şi mai mult, ne-au rugat să le-o donăm. Ceea ce am şi făcut", au povestit anchetatori, reporterilor Adevarul.

Ciocanul si perna ar avea vreo valoare istorica?...


 



Niciun comentariu: