marți, 25 iunie 2013

Unul dintre soferii autocarului rasturnat in Muntenegru,angajat al Politiei Capitalei

Politia Capitalei a anuntat azi dimineata ca unul dintre conducătorii auto al autocarului  implicat in accidentul din Muntenegru este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică.



Sursa foto: Adevarul


"Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea", arata un comunicat al Politiei Capitalei, postat pe site-ul institutiei.

"Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto", se mai arata in comunicat.

In conformitate cu prevederile legale în vigoare, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împieta desfășurarea optimă a activității de funcționar public cu statut specia, mai precizeaza oficialii Politiei Capitalei.  

Poliția Capitalei așteaptă finalizarea anchetei autorităților muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului rutier.

Accidentul de autocar din Muntenegru s-a soldat cu moartea a 18 români şi rănirea altor 29. 
Premierul Victor Ponta a declarat doliu naţional în ziua de miercuri, 26 iunie, în memoria morţilor din Muntenegru. La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, mulţumind autorităţilor din Muntenegru pentru promptitudine şi pentru sprijinul acordat statului român.
Parchetul General s-a sesizat din oficiu şi a deschis dosar penal în acest caz, cerând autorităţilor de peste hotare sprijin în anchetă. 

Niciun comentariu: